הזקתי לרכב ואיני יודע למי

שאלה:

הרב אם בטעות נתתי מכה לאוטו מכה קטנה בגודל של חצי זרת מה עושים אם אני לא מכיר את הבן אדם שמעתי שצריך לתת לצדקה אבל אני לא יודע כמה לתת

תשובה:

שלום וברכה,

אם הזיק או גזל ולא יודע למי להשיב, יעשה עם אותם מעות צורכי ציבור, לתת למקום ציבורי ולא בתורת צדקה, אלא בתורת השבת החוב. צריך לתת את השיעור שהיה צריך לתת לניזק, ולכן מכה קלה ברכב, אם הרכב חדש הנזק הוא גדול, ואם הרכב ישן, ולא מתקנים מכה מסוג כזה, החיוב הוא מעט.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בנוני כזה שירטה בלי סימן אבל רואים את המכה משו כמו חצי זרת שמים חב אם מסתכלים מהצד לא ניראלי שמישו יתקן משו כזה זה לא נורא כול כך

  2. סוג נזק קטן שלא מקובל להוציא כסף כדי לתקן, דעת החזו"א שאין חובת תשלום של תיקון, ורק ישלם ירידת ערך של הרכב. ואם גם ירידת ערך אין – פטור לגמרי.