עליה לקבר בתשעה באב בצום

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
אבי ע"ה נפטר ביום תשעה באב ביום הצום… קברנו אותו שהיינו בצום לפני 8 שנים.
אני הבת שלו בדרך כלל נוהגת תמיד לעלות עם בעלי שיחיה הוא מצידו אומר שיש אפשרות לעלות אבל במחצית היום כלומר אחרי השעה 13:00 כל שנה יש לנו מריבה כי בשעה שצריך לעלות חם מידי או קר מידי והוא תמיד מתלונן שהוא צמה וחלש או שהגשם הורס והוא צם ותמיד יוצא שממש בכוחות האחרונים שלי אני סוחבת אותו לשם… לי יש עניין שיבוא איתי כי הוא גבר וישנם פרקי תהילים ומשימות שגבר אמור לעשות…. הפעם הוא הודיע לי מראש חד משמעית שלא מתכוון לעלות בכלל … מה הפתרון של כבודו לכך? תודה מראש. יש לציין כי אחיי אינם אנשים מאמינים בכלל ומשפחתו של אבי מבוגרים וגרים רחוק אז לא מגיעים אף פעם.

תשובה:

שלום וברכה

נחלקו הדעות אם אומרים תהילים בתשעה באב, ראי בהרחבה כאן, לכן אם זה גורם לכם לקושי וויכוח בבית, תדחו את העלייה לקבר למחרת או תקדימו, בפרט השנה שבלאו הכי יום האזכרה הוא בשבת ובשבת לא עולים לקברים, לכן תקדימו ליום שישי במקום לאחר ליום ראשון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשנה הבאה תשאלי שוב… אבל למעשה גם בשנים הבאות תוכלו לאחר יום אחד. העיקר שיהיה שלום בבית שמחה ואהבה.