תשלום לגננת עבור חופש הגדול

שאלה:

שלחתי הבת שלי לגן רק שני חודשים סיון תמוז כמה אני צריך לשלם על חודש אב חופש הגדול

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק החופשה אם עבד בפועל חלק משהנה מקבל חופשה לפי יחס הימים שעבד. בנוסף שמעתי מאנשים שמחזיקים גן פרטי שמקובל שמשלמים את החופש לפי הערך הזמן שהיה הילד בגן. [לא ברור שהמנהג נפוץ שאפשר לכפות על כך, אבל ראוי לנהוג כך], ולכן עבור 11 חודשי עבודה מקבלת הגננת חודש חופש. על כן יש לחלק עאת התשלום של החופש ל11 ועבור חודשיים ישלמו ההורים שתי חלקים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ספר משפט הפועלים חלק הנספחים עמוד 25 ו27.