תערובת גויים בין עולי רוסיה

שאלה:

שלום שאלה חשובה. מה הגדר של יהדותם של הרוסים בארץ הבנתי שהעלו אותם לארץ ביגלל שורשים יהודים אבל בפועל הבנתי שהרבה מהם גוים גם יש לי חבר רוסי שמיתחזק לו נעים לי לישרות אותו אים הוא יהודי או לו מה ההלכה

תשובה:

שלום וברכה

אין נושא כזה שנקרא "יהדותם של עולי רוסיה"… חוק השבות מאפשר לגויים לעלות לארץ ישראל כל שיש להם שורשים יהודיים, ולכן כמחצית מעולי רוסיה הם גויים, וממילא כל אדם שיחוסו אינו ברור הבא להנשא הרבנות דורשת ממנו בירור יהדות. יש ביניהם יהודים גמורים ויש גויים, אני מניח שאם החבר שלך מתחזק הוא בודק לבד את שורשיו. אדם שאביו יהודי ואמו גויה הוא גוי, ולהיפך – הוא יהודי.