שום בשרי בבלנדר פרווה

שאלה:

האם מותר לרסק במעבד מזון שום שנחתך בסכין בשרית ושום שנחתך בסכין חלבית ואם מותר האם אפשר לשים את הרוטב על מאכל חלבי כאשר נחתך בסכין חלבית

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לרסק אותם יחד, ובכלל אם המעבד מזון הוא פרווה אין לטחון בו לכתחילה שום שנחתך בסכין בשרית או חלבית. כמו כן, שום שנחתך בסכין בשרית אסור לאכול אותו עם חלבי.

במקרה שכבר טחנו בבלנדר שום שנחתך בסכין בשרית או חלבית נחלקו הדעות: דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והבלנדר בשרי וכך גם בשום, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל, אבל ודאי אסור לטחון יחד וגם לא לעשות כן לכתחילה.