קשה לי בלי מוזיקה בתשעת הימים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
רציתי לשאול אם מותר לשמוע שירים שקטים מאוד השבוע. (אפילו שירים כמו “כאייל תערוג“ וכו')
חשוב לי להדגיש שממש קשה לי בלי שירים (בנסיעה, בבית..)
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אסור לשמוע מוזיקה כלל בימי תשעת הימים, הנושא של "ממש קשה לי" נהיה בזמנינו קצת כך קליל… אני מניח שהיהודים שסבלו רעה איום ונורא בימי חורבן הבית סבלו מקשיים גדולים יותר… אנחנו גאים ושמחים בעבודת ה' שלנו, וכל קושי אצלנו הוא מדליה! אשרינו שזכינו לקיים את המצוות, נשמח בכך ונעשה הכל כדי לשמח את בוראנו!

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.