צואה דבוקה בנעליים

שאלה:

.שלום לרבני בית המדרש,
ה' עליכם וחיו!
1.שלום, לגבי דין צואה שתחת הנעל- שמתי לב שכמעט כל פעם שהולכים ברחוב ואפילו בחדר מדרגות נדבקים לסוליה של הנעל או הסנדל כל מיני פירורים גרגירי צואה. האם יש בעיה בזה.
כלומר מאיזה גודל של צואה?
2. ואולי זה לא יבש , ולא נחשב כעפר, וזה גרגירים או חתיכות קטנות שדבוקות, או בין חריצי הסוליהה, מה המידה? אף ראיץי שגם אם יבש חיצונית צריך שיהיה יבש גם מבבפנים.
3. אם אני לא מריח זה בסדר? כי אולי אקרב את הסוליה לאפי ויהיה ריח, וכשאני עומד או יושב אין 4 אמות ממקום שכלה הריח.
4. אם זה בין חריצי הסוליה או נוגע בסוליה ולא מרוח, האם זה ממש נחשב דבוק?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אכן יש צואה בסולית הנעל במגן אברהם סי’ עו ס”ק ו אסר לומר דבר שבקדושה משתי סיבות: הסנדל בטל לגופו וכאילו היא על בשרו. הסוליה מתגלה תוך כדי הילוכו, ואינה נחשבת כצואה מכוסה. אבל ברור שאם מדובר במשהו יבש הנפרך כמו עפר, הובא כבר בשו"ע שאינו נחשב צואה, ונראה לי גם שאתה קצת מגזים בחששותיך, אני אמנם לא גר בסביבת כלבים אבל ממש לא נראה לי שאנשים במדינת ישראל כל הזמן דורכים על צואה…

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. כל השאלות נובעות לדעתי מלחץ מיותר, אין סיבה לחשש אלא אם כן אתה יודע שדרכת על צואה. מה שאמרו צואה במשהו בפי הטבעת בלבד זה במכוסה, כאן אפילו משהו אסור כי זה לא מכוסה.

  2. הכוונה שאם יש ריח בסוליה אבל כשאני נועל אותם והם עלי ואני דורך עליהם אני לא מריח. אלא רק מקרוב אני מריח. האם זה בעיה או לא?

  3. עוד שאלה.
    1.אם בסוליה גם כל שהוא אסור. זה למלאכי השרת. ונצטרך כל הזמן לבדוק שהסוליה נקייה וכד'.
    כי זה דין דאורייתא לכאורה.
    זה לא מפורש שכל שהוא אסור אלא רק בפי הטבעת בגלל שנפיש זוהמא.
    לדעתי זה קצת קשה לומר.

  4. שים לב שאני כל הזמן אומר שלא צריך לחשוש בכלל!! אתה הוא זה שמתעקש לומר שיש חשש… אני רק אמרתי שאם אני יודע בודאות שיש זה לא נחשב צואה מכוסה וממילא אין שיעור.