סיר חלבי עם כלים בשריים יחד במדיח כלים

שאלה:

שלום רב
סיר חלבי שנישתמשו בו ועשינו בו סופגניות. ואחר השימוש היה קר קודם ,ושמנו אותו במדיח כלים עם כלים בשר( לא היה בשר כי ימי תישעה באב.)
האם כל הכלים צריכים הגעלה?
תודה. מימון.

תשובה:

שלום וברכה

הכלים הבשריים אני מבין שלא היו בני יומם כפי שציינת. מה שלא הבנתי אם הסיר החלבי היה בן יומו או לא. אם בישלת בו פרווה וגם הוא אינו בן יומו, אין בעיה והכל ודאי כשר. אם הסיר היה מלוכלך בחלב, אף שלכתחילה צריך היה להמנע מכך, כיון שיש כאן טורח מרובה יש על מה לסמוך להקל שלא להכשיר את הכלים, ראה מה שכתבתי בזה כאן בהרחבה רבה.