נדר להמנע מהוצאת זרע לבטלה

שאלה:

אדם שהתכוון לנדור נזירות עד סוף השנה להתנזר מהוצאת שז"ל ואמר :
"אם יקרה לי משהו מסוים הריני אתנזר מהוצאת שז"ל" והתבלבל ולאחר בערך 7-10 שניות תיקן או הוסיף "עד סוף השנה"
מה דינו?

תשובה:

שלום וברכה

אין לענין הזה קשר עם נזירות שביהדות ענינה המנעות מיין ושכר ועוד כמה פרקטים בענין תספורת וטהרה, אבל יש כאן בהחלט נדר להמנע מאיסור, שהוא נדר חמור שלדעת הרבה פוסקים לא ניתן להתירו וזו בעיה. התיקון כבר בא מאוחר מידי כך שמדובר בנדר קבוע, לכן מה שצריך לעשות הוא כן לעשות התרת נדרים, להרויח את השיטות שסוברים שניתן להתיר נדר כזה של המנעות מאיסור, אבל תמיד לזכור שלדעת הרבה פוסקים עדיין הנדר קיים, כך שמלבד האיסור של הוצאת זרע לבטלה תמיד יש כאן גם חשש נדר.

ואף שהלשון היה של נזירות ולא של נדר, לא גרע דינו מידות נדרים שמועילים.

להבא אין לנדור כללל וכלל משום סיבה שהיא! נדרים אינם משחק!

מקורות:

ראה שו”ע סי’ רכח סעי’ טו וברמ”א שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב !
    אם הבנתי נכון זה נזירות שמועיל לה התרת נדרים לפי חלק מפוסקים ?
    והאם זה ההלכה לפי מי שהולך כמנהג הרב יצחק רצאבי, לפי התימנים ?