חפצים שנשארו בישיבה

שאלה:

הרב שלום וברכה יש לי שאלה בישיבה שהייתי בעבר לפני חודשיים בערך השארתי כסא פלסטיק עם השם שלי רשום עליו ומגבעת ולא הפקרתי אותם רשמית אבל הנחתי אותם שם על דעת שאולי מי שירצה אותם יתקשר ויקח עכשיו בחושבי על מעשי החלטתי שאיני רוצה שישאר שם מחמת שאולי אדם לא זהיר יפצע עצמו מחמת כסאי, דיברתי עם השותף לחדר והוא אמר לי שלקחו אותו ושמו אותו בחדר אחר ושמו עליו בגדים האם הכסא עוד שייך לי בשביל שאקח אותו משם? האם עלי להפקיר אותו ובאיזה אופן?האם להאמין לשותף הלז שמהיכרות של חודש בערך הוא נראה לי כאדם ישר. וכן יש שהישיבה מפקירה חפצים, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד לא הפקרת בפה לא חל ההפקר, והרי הכיסא שלך ואתה יכול לקחת אותו לעצמך, או להשאיר אותו בישיבה כרצונך הטוב. אם אתה רוצה להפקיר, אתה יכול להפקיר בדיבור ולומר שהכיסא הפקר.

ניתן להאמין לשותף, אין לו עניין לשקר.

הישיבה עדיין לא הפקירה, יש לה שכות לנהוג בחפצים כהפקר אבל עדיין לא הפקירה, כמו שהרחבנו בפעם הקודמת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה על ריבוי השאלות אך האם איני צריך לחשוש שמא הסגל בישיבה או ראש הישיבה הפקירו את זה עבור בחור אחר כי כמו שציינתי זה היה בחדר אחר מונח ובגדים היו עליו