ברכת הגומל לאחר אירוע מוחי

שאלה:

שלוםרב
אני עברתי ארוע מוחי לפני כשנה. ובתחילת האשפוז הייתי בסכנה ממש עד כדי שדברו כמה שעות נותרו לי לנשום. כיום ב"ה יצאתיממצב סכנה ןאני נמצא בתהליך שיקום ןכבר הולך בעזרת הליכון או מקל שאלתי היאהאם במצבי צריך לברך הגומל כשמצד אחד ניצלתי מסכנה אך מצד שני אני עדיין בתהליך שיקום שעדיין לא נגמר

תודהמראש

תשובה:

שלום וברכה,

במשנה ברורה בסי’ ריט ס”ק ב כתב: “מי שנתרפא וכבר הוא הולך על בוריו”, כלומר ברגע שאדם חוזר לתיפקוד, אף שעדיין נשאר עליו רושם המחלה והוא מתקשה וכו’, כבר הגיע הזמן לברכת הגומל. אמנם יש שנהגו להמתין עד שיבריאו לגמרי, ראה שו”ת דברי יציב ח”א סי’ פז עדותו על בעל הדברי חיים מצאנז. לכן נראה שאתה כבר יכול לברך.

שיהיו תמיד בשורות טובות!