מסירת מודעה על נדרים

שאלה:

הרב עם אני מוסר מודעה בפה בלי להוציא קול שכול הנדרים שלי בלב בטלים זה ניחשב או שצריך לומר בקול

תשובה:

צריך לומר בקול ובפני בית דין, ולזכור שזה מועיל רק על נדר שלא זכרו בשעת אמירתו את המודעה, וגם שבכל מקרה מדרבנן יש חובה לעשות התרת נדרים, תקנה כדי שלא יבואו לזלזל בנדרים. אבל ממכלול שאלותיך בענין זה אני מתרשם שאצלך מדובר במשהו לא רצוני, סוג של ocd וממילא כלל לא קיים לגביך איסור נדרים, וכל הנדרים שלך בטלים ומבוטלים.

בהצלחה ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. הרב לא ניראלי ישלי את זה אני כאילו אני סתם דוגמא היום לפני התפילה היה משו אמרתי שאני לא תורם תכסף שלי ואז באמצע התיפלה לא יודע למה כאילו נדרתי בכוונה ואחרי זה התחרטתי אבל כאילו ממש בכוונה ניראלי ואני לא יודע למה

  2. פונים לרופא פסיכאטר ויש היום תרופות לענין הזה. לא צריך להרתע, עברו הזמנים בהם זה היה נקרא בושה לקבל עזרה.