ש"ץ ששכח יעלה ויבוא בחזרת הש"ץ שחרית

שאלה:

מה עושה שליח ציבור ששכח יעלה ויבוא ?
מה כוונת הגמרא בברכות דף ל עמוד ב שאמרה שאם לא אמר יעלה ויבוא לא חוזר כי יכול לומר בתפילה לאחר מכן , ושנו רק בציבור זאת ?

תשובה:

שלום וברכה

כוונת הגמרא, שאם השליח ציבור שכח בחזרת הש"ץ יעלה ויבוא וכבר סיים תפילתו, לא חייבוהו לחזור שוב על חזרת הש"ץ מפני טורח הציבור, כיון שבלאו הכי יתפללו אחר כך מוסף ויזכירו ראש חודש, מה שאין כן ביחיד שחייבוהו לחזור כדי להתפלל כדינו, ראה שו"ע סי' קכו סעי' ג שם הובא דין זה להלכה. כמו כן אם לא סיים עדיין שרק חוזר לרצה, זה אינו טורח כל כך ומחזירים אותו.