לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שימוש מהאינטרנט של גוי בלא ידיעתו

שאלה:

בס"ד
שלום, בעבר שאלתי כך:
בס״ד, האם מותר להשתמש בשירות של גוי (בחו”ל) לדוגמא אינטרנט- אם אני מתחבר לאינטרנט ליין שיש בדירה, מישהו חיבר לי מכשיר שע״י זה האינטרנט עובד. ז״א שלמתי לאדם סכום נמוך יחסית והוא חיבר לי את האינטרנט בחינם אולם נראה שהדרך בה זה עובד זה על אותו קו שנמצא בדירה שלא כובה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הבנתי נכון, אתה מתחבר לרשת אלחוטית של השכן. אם גם השכן וגם חברת האינטרנט גויים, אין איסור בהתחברות.

מקורות:

אין איסור שואל שלא מדעת בגוי, עיין שו”ת בצל החכמה חלק ג סי’ מח.

המשך שאלה::::::::::::::::::
מה ההבדל בין שאלה מן הגוי לבין גזל, מתי מגדירים דין משאיל שאז אם משאיל מן הגוי בלי ידיעתו מותר לפי שו"ת בצל החכמה,, ומדוע אנטרנט זה השאלה ?
ומתי יהיה מוגדר כגזל שאסור.

תשובה:

שלום וברכה,

שואל שלא מדעת פירושו שלוקח את ההשתמשות בלבד, שאינו רוצה לקחת את החפץ של השני לעצמו, אלא לוקח אותו כדי להשתמש בו זמנית ולהשיבו לבעליו. גזלן הינו שרוצה להוציא את החפץ לגמרי מבעליו ולקחת לעצמו. ובשו"ת בצל החכמה  מחדש ששואל שלא מדעת לא נאמר בגוי.

אינטרנט, לא לוקח ממנו כלל הקו נשאר ברשותו, ואתה רק משתמש בשל החבר ללא רשות, שבישראל אסור משום שואל שלא מדעת ובגוי מותר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זה לא נכון להגדיר גלישה על הרשת האלחוטית של השכן כשאלה ולא כגזילה מטעם שזה "לא לוקח ממנו כלל הקו נשאר ברשותו, ואתה רק משתמש בשל החבר ללא רשות", היות שישנו פס גלישה שמוגבל במהירות ואם זה נייד אז זה מוגבל גם בנפח, ואת זה הוא גוזל ממנו. מה גם שזה מעכב את מהירות הגלישה, וזה ודאי לא מוגדר כשאלה גרידא.

  2. שלום וברכה,
    אני לא מבין בנושא, אם כדבריך אז נכונים דבריך, שלגלוש בקו של השני נחשב לגזל ולא לשאלה שלא מדעת. ואסור גם בגוי.
    בהצלחה ותודה.