פירוש המשנה באבות

שאלה:

שלום ושבוע טוב. מה פירוש המישנה הכול נתון בערבון והמשכה באבות אשמח לפירוש תודה

תשובה:

משנה מסכת אבות פרק ג משנה טז עם פירוש יסוד מלכות:

הוא היה אומר רבי עקיבא היה רגיל לומר. הכל נתון בערבון בני אדם ערבים על כל מה שקיבלו, ומצודה פרוסה על כל החיים ורשת מלכודת המוות מתוחה ואף אחד לא יכול להמלט. החנות פתוחה והחנוני מקיף ואפשר לרכוש ולהנות מהעולם, והשגחה העליונה אינה דורשת תשלום מיידי, והפנקס פתוח והיד כותבת והכל נרשם בספר הזכרונות כדי לגבות את החוב, וכל הרוצה ללות יבא וילווה וכל מי שרוצה להנות מהחיים יש לו בחירה חופשית, והגבאים מחזירים תדיר בכל יום ושליחי ההשגחה מסתובבים ללא הרף כל הזמן וגובים,  ונפרעין מן האדם מדעתו ושלא מדעתו ופוגעים ומענישים את האדם, לפעמים האדם יודע מדוע הוא נענש ולפעמים אינו יודע, ויש להם על מה שיסמוכו ויש לשליחים את רישומי הפנקס הפתוח והדין דין אמת ועונשים שקולים במשפט צדק, והכל מתוקן לסעודה וכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא לאחר שגבו מהם את חובם.

בהצלחה.