נטילת תרופות בתשעה באב

שאלה:

יש לי חיידק בקיבה (הליקובקטר) ואני צריכה לקחת טיפול אנטיביוטי רציף במשך שבועיים בוקר וערב. חלק מהכדורים צריך לקחתם לאחר האוכל וכדור נוסף צריך לקחת עם שתי כוסות מים. מה הדין בתשעה באב?

תשובה:

שלום וברכה

אם ההרגשה טובה והנושא הוא רק הכדור אין סיבה לחשש, פשוט מדלגים על הכדור של תשעה באב בבוקר, לוקחים בערב תשעה באב לפני הצום, ועוד פעם לאחר הצום, דילוג של כדור אחד לא יזיק.  אבל אם ההרגשה אינה טובה ועדיין יש תחושה של חולי, יתכן שלא צריך לצום, כיון שהשנה הצום נדחה, הכל לפי המצב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמו שכתבו כאן הרבנים, אפשר לדלג פעם אחת את האנטיביוטיקה, ובכך לא לקחת בצום בכלל, אלא רק לפני כניסת הצום ובמוצאי צום.

    בירור שבדקתי, ישנם כמה סוגי אנטיביוטיקה, ישנם שאדרבה, עדיף ללא אוכל,
    ישנם שצריך דווקא עם אוכל, ובהם עצמם, ישנן שתי סיבות, או כדי למנוע כאב בטן, או להגביר ספיגה.

    כך או כך, לענ"ד אפשר להימנע ליום אחד מלאכול, חרף הוראת הרופא, ואסביר –
    מפאת כאב בטן,
    לא תמיד בכלל מופיע כאב, וגם אם כן, מדובר בכאב עמום שמוגדר כמיחוש קל מאד. בוודאי לא כזה שאפשר יהיה לפתוח צום עבורו.

    ומפאת הספיגה, גם ללא אוכל נספג, אלא שבחלק מהאנטיביוטיקה, רוצים להגביר את הספיגה.

    כך שמשתי הסיבות לעיל, זה ממש לא קריטי,

    לכן לענ"ד, זה לא קריטי אם יקח את האנטיביוטיקה ללא אוכל יום אחד.

    כמו כן, כמו שכתבו כאן הרבנים, אפשר לדלג פעם אחת את האנטיביוטיקה, ולא לקחת בצום בכלל, אלא רק לפני כניסת הצום ובצאת הצום.