להקל בצבעוני ב 7 נקיים.

שאלה:

שלום הרב,
אשתי נוטלת גלולות הריון, והיא רואה בגלל זה כתמים וגם דימומי מחזור ארוכים. המחזור האחרון לקח שבועיים, ואולי היום היא תוכל להפסיק בטהרה.
היינו אצל הרופאה והיא המליצה לקחת 2 כדורים בו זמנית. וזה מה שאשתי עושה.
אך לבינתיים, האם בגלל ריבוי הכתמים והמחזור הארוך, היא יכולה להקל ללבוש תחתונים שחורים בזמן השבעה נקיים כדי להינצל מכתמים? אנו חוששים שהכתמים יחזרו ושוב וכבר תקופה ארוכה שלא מצליח לנו להיטהר.

אנו פוסקים כהרב עובדיה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר במצב שנמצא לו פתרון, וכל השאלה היא רק בחודש זה, קשה עלי להתיר את הדבר. במקרים חמורים של פצעים בנרתיק שלא מאפשרים טהרה, שזה מצב קבוע, וגם מדובר במפורש בדם פצע ולא בדם נידות, שאדרבה הוא הדם שאותו אנחנו מחפשים, אז מה ההגיון להחביא אותו בבגד צבעוני… אין נראה להקל.

בהצלחה