להיכנס לשטח של השכן בקומה א כדי לבנות לקומה ב

שאלה:

שכן מקומה א חתם לשכן מקומה ב לבנות תוספת בנייה,

2, וסוכם שיבנו יחד באותם רשיון
מכח הבנייה של שכן מקומה ב
ולאחר אושר בעירייה שכן מקומה א מכר את דירתו ואז הקונה בקומה א לא רוצה לתת לשכן מקומה ב להכנס לבנות עמודים וכו'

ולכך האם השכן החדש בקומה א יכול למנוע כניסה לחצר שלו לשכן מקומה ב לבנות על חצירו מרפסת ו\או חדר שאושרה בעירייה עם רשיון מלא ?

2, והאם השכן מקומה א חייב לשלם לשכן מקומה ב
את חלקו מיד וחייב גם לבנות יחד או מתי שיכול להחליט מתי שרוצה לבנות ואז ישלם והשכן מקומה ב' יהיה אחראי על כל נזק בדירה של שכן מקומה א'
מעתה ועד עולם?

תודה רבה מחכה לשמוע

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לחייב את שכן בקומה א' לבנות בהנף יד יחד עם קומה ב'. אלא קומה ב' יבנה לעצמו, וכאשר יבנה קומה א' יצטרך לשלם לקומה ב' על חלקי הבנייה שנהנה ממנו.

להיכנס לשטח חברו כדי לבנות: כאשר מדובר בחצר של קומה ראשונה, חייב השכן בעל קומה א' לתת אפשרות לבעל קומה ב' להיכנס לבנות, למרות שהחצר מוצמדת לדירה שלו, כיון שהחצר משועבדת לבנייה לשכנים. אבל אם צריך להיכנס לתוך הבית של השכן בקומה א' לא ניתן לחייב אותו בכך, אולם יש לראות איך לעשות כדי שיוכל השכן של קומה ב' לבנות. לכן יש ללכת לדיין שיסדר את הטענות בין השכנים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התחלתי עם השאלה השניה, שלא ניתן לחייב את השכן לבנות עכשיו. וכשיבנה ישלם לשכן את חלקו שנהנה ממנו.