בליעת תרופה מתוקה לפני התפילה

שאלה:

שלום.
השאלה נשאלת לאור ההלכה הידועה שמותר לשתות קפה או תה או מים לפני שחרית, אבל לא להמתיק אותם, משום גאווה.
אחרי בדיקות דם בהן התגלו אצלי חוסרים בויטמינים מסוימים, הרופא רשם לי תוכנית של לקיחתם בצורת כדור או תרסיס. הויטמינים שקניתי מגיעים בצורת גלולה מתוקה או תרסיס מתוק ששמים מתחת ללשון. אני לא ממש "נהנה" מנטילת הויטמין למרות טעמו המתוק. האם אפשר לאור כל זאת ובהתחשב שזו "תרופה" ושהכמות שלה קטנה בהרבה מכזית, לנטול אותה לפני שחרית? אציין גם שזה לא קריטי שאקח את התרופה מוקדם בבוקר, אבל פשוט יותר נוח לי לעשות זאת כך.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

תרופה ודאי מותר לקחת בלי שום ספק, אין בזה כל דרך שחץ וגאווה, אדרבה, הצורך בתרופה משבר את הלב לפני התפילה לכוין טוב בברכת רפאנו…

רפואה שלמה ובריאות איתנה.