אכילה לפני התפילה

שאלה:

שלום
אצלנו בעבודה נותנים לעובדים במשמרת לילה לאכול ב5 בבוקר כהפסקה האם מותר לאכול אפילו שזה אחרי עמוד השחר ולפני תפילה?
יש לציין שאנחנו ערים כל הלילה לכן אין חשש שלא נתפלל
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

איסור אכילה  אחרי עלות השחר לפני תפילת שחרית אינו רק משום שמא ימשך באכילתו כמו במנחה וערבית, אלא יש איסור של "לא תאכלו על הדם", כלומר אסור לאכול לפני שמתפללים, זה בזיון לתפילה ודרך שחץ וגאווה. ולכן אין משמעות לזה שאתם ערים. ראה שו"ע סי' פט בהרחבה.

תבקש לשנות את השעה ללפני עלות השחר, או במקביל תאכל לאחר התפילה.

אני מניח שקצת עוגיות משהו מותר לכם לאכול גם בלילה תוך כדי עבודה, זה לא צום שם…