שכן שמתכנן להוציא רישיון ליח"ד בגג ולמכור

שאלה:

שכן מקומת גג רוצה להוציא רשיון לבנות יחידות דיור בגג ורוצה למכור הדירה עם רשיון בלי לבנות
והקונה יבנה
האם מותר לספר לשכנים שהוא יעבור לפני בנייה ושיש מקום לחוש שהקונה יבנה בדרך לא חוקית.

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה שלך קשורה לדיני לשון הרע, אם אכן קיים חשש ויגיע נזק או הפסד לשכנים, מחמת התוכניות של השכן, מותר לפרסם זאת לשכנים כדי למונעם מנזק. כדין לשון הרע לתועלת שמותר. ואם אין בזה הפסד או צער לשכנים, אין היתר לפרסם זאת ולסבב לו הפסדים. לכן כדאי שתשקול את הדברים

בהצלחה.