לעכב רישיון בנייה של השכן כדי שיתן לו לבנות

שאלה:

שכן מקומה ג רוצה להוציא רשיון ולמכור דירתו
ולשכן מקומה ב' יש רשיון רק אינו יכול ולבנות
כי שכן מקומה א' אינו מאפשר לו להכנס ולבנות בחצרו

האם מותר לשכן מקומה ב יכול למנוע משכן קומה ג לבקש רשיון עד שיוכל לבנות,

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי מה יעזור לו למנוע את השכן של קומה ג' לבנות, הרי צריך את רשותו של קומה א'.

בכל מקרה אם יש בידו של קומה ג' לעזור לו ולכן רוצה למנוע ממנו את קבלת הרשיון, מותר לו לעכב לו את קבלת ההיתר, כדי שיעזור לו שיוכל הוא לבנות לעצמו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסיבה ששכן מקומה א מאשר לשכן מקומה ג לבנות בחצרו רק מה שטוב לקומה ג
    ולא מה שטוב גם לשכן מקומה ב

    ויצא ששכן מקומה ב לא יהיה לו מרפסת סוכה

    אוצר החסידות-ע"ר

    חייג: 972-2-80-30-770 ובחר שיעור מתוך אלפי שיעורים שבמאגר.
    24 שעות ביממה 6 ימים בשבוע

    רחוב אוירבך 5 דירה 8 משרד: טלפון: 972-72-250-3638 משרד: טלפון: 972-72-250-3638
    פקס: 972-72-250-36-39 דוא"ל: [email protected] ביתר עילית 90500 ארץ ישראל.

    [ההודעה נחתכה] הצגת ההודעה כולה

  2. שלום וברכה,
    הבניה בין שכנים נחשב לחלוקת השותפות, וכולם צריכים לקבל בצורה שתספק את כולם, וכולם יוותרו לכולם. אין אפשרות שקומה א' וג' יעשו כרצונם. לכן מומלץ שתלכו לדיין שיסדר את כל העניינים ביניכם, ובכך תזכו להשכנת השלום בבניין.
    בהצלחה.