שכח להכין בגדים לתשעת הימים

שאלה:

שלום לכם
האם אדם שלא הכין בגדים לא מכובסים לתשעת הימים, האם יכול להקל בדרך כלשהי? ועוד שאלה, האם אשכנזי יכול לתת בגד לספרדי (שאצלו האיסור מתחיל בשבוע שחל בו, שהשנה אין אותו) שילבש בשבילו חצי שעה ואז האשכנזי יוכל ללבוש?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לתת לספרדי שילבש חצי שעה אם זה נעים ונוח לך שאדם אחר לובש את בגדיך… בדיעבד בשעת הדחק גדול, נהגו לסמוך להניח את הבגד על הריצפה ולדרוך עליו קצת ושיאשר שם כשעה, וכך פג חידושו ואפשר ללבוש.

מקורות:

מנחת יצחק ח"י סי' מד, מקדש ישראל עמ' כט.