שירות בצה"ל/משטרה/כיבוי אש/מד"א

שאלה:

בעזרת ה' יתברך
שלום וברכה הרב
מניסיוני כחייל ומפקד לשעבר בצה"ל למרות שנלחמתי למען הצניעות הקדושה והשבת לצערי הרב נוכחתי לדעת שכמעט ולא ניתן חלילה להיות יהודי במקום שכזה וראיתי איך חיילים דתיים ושאינם דתיים נופלים לבאר שחת ושורפים את נשמתם רחמנא ליצלן וכן בשאר כוחות הביטחון למיניהם(משטרה כיבוי אש מד"א וכו') בעיקר מצד הצניעות הקדושה והן מצד חילול שבת וחג תפילות וכו'
שכן זהו שקר והחטאת הרבים שאין כמותה לומר על כל חילול שבת וחג או נסיעה בשבת וכו' שכל דבר זה פיקוח נפש הרי זהו שקר גמור וגם אם הרב בבסיס כביכול מתיר הרי הוא מחויב לעבודתו ר"ל
וכן מצד הערבוביה בין גברים לנשים רחמנא ליצלן
השאלה היא מה על חייל שוטר כבאי חובש פראמדיק וכו' לנהוג לאחר שכבר התגייס?
ואיך על מעומד לשירות צבאי משטרה וכו' אמור לפעול כדי למנוע התגייסות למקומות אלו ע"מ להציל את נשמתו נפשו וגופו
מניסיוני לאחר שויתרתי כביכול על המשך שירות וכן הצעה לשירות במשטרה
קיבלתי מהקב"ה שפע וברכה עד בלי די
שלא הייתי מצליח להשיג במקומות הנ"ל
בתודה ובברכה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שיש קושי גדול מאוד בשמירת השבת במקומות אלו, ועל צניעות אין מה לדבר. חייל שמתגייס לצבא רשאי לעשות זאת רק ליחידות יעודיות של גברים בלבד ובפיקוח רבני צמוד שמאפשר לו לשמור שבת, אינני בקי כדי להמליץ, אבל ודאי לא סתם להתגייס לצבא אלא אולי נח"ל חרדי או הסדר, אינני יודע, ובודאי מי שנשמע להנחיות גדולי הדורות נמנע לגמרי משירות צבאי ויושב ולומד תורה בישיבה בשקידה רבה.

לגבי כבאות אש ומד"א זו אכן בעיה, שמעתי על כך לא פעם, ונראה שאולי כדאי יותר להתנדב לאיחוד הצלה וכדומה ולא למקום שמחייב התנהלות שאינה תורנית.

אם מד"א רוצים מתנדבים דתיים עליהם לקבל על עצמם פיקוח רבני צמוד ואיכותי.

בהצלחה רבה