רכישת קסדה לאופנוע בבין המצרים

שאלה:

שלום רב,
האם מותר לקנות קסדה לאופנוע בימים אלו? יש לציין שהקסדה הנוכחית שיש לי היא סגורה, ולכן כשהייתי בשליחות כמה פעמים ובאתי לענות לטלפון קירבתי אותו לפרצוף ממש קרוב כדי לראות מי מתקשר, וכמה פעמים הייתי בסכנת תאונה בגלל זה. [זה קרה לאחרונה גם כן] וגם החום הרב מעיק עלי נורא….מה הדין?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

כן. אתה יכול לרכוש קסדה בימים אלו. זה נצרך לימים אלו, ואפילו פיקוח נפש יש בזה. בכל מקרה אני מקווה שלא לקרב את הנייד באמצע הנסיעה, זה לא בטיחותי, ואתה מסתכן גם בקנס מיותר.