רחצה בימות צום

שאלה:

האם מותר לאישה להתרחץ בימי צום, כמו למשל בי' בטבת, או י'ז בתמוז, ואם כן באיזו דרך. תודה!

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין מותר. אבל במשנה ברורה סי' תקנ ס"ק ו' כתב שבעל נפש יחמיר על עצמו בתענית כמו בתשעת הימים. אולם ודאי שרחיצת פנים וידיים מותר גם לכתחילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ברצוני לצטט כאן את מה שאמר הרה"ג רבי דב אהרון זלזניק שליט"א מרבני הרכס בירושלים ואחד מראשי ישיבת מאור התלמוד.. בחור מהישיבה ניגש אליו ושאל אותו על המשנ"ב הנז"ל, והרב השיב לו בזה"ל: "אתה יודע מה זה בעל נפש?? אתה בעצמך בעל נפש?", אמר ולא יסף.. והיה נראה מאוד מאוד מדבריו שלאנשים כמונו אין מקום להחמיר חומרא זו שנאמרה על אדם שהוא בעל נפש, וק"ו בן בנו של ק"ו הדבר אמור לגבי נשים..
    וגם המשנ"ב כתב שהסיבה שזה הותר [חוץ מלבעל נפש שיחמיר כמו בתשעה באב] היא משום "שאין רוב הציבור יכולין לעמוד בה", אז מה שייך לבוא ולומר שרק "מעיקר הדין" זה מותר? מה שנותן תחושה ומקום לנערווין וכדו', וזה ממש לא נכון, היות שזה איפכא ממש, והדבר מותר לכתחילה ממש ללא עוררין, ובפרט כשמדובר שהשואל הוא אשה… ורק מי שהוא בעל נפש, אם רוצה שיחמיר.

    אשמח להחכים.

    יישר כוח גדול!