סכך פסול פחות מג' טפחים בסוכה ונמשך בחוץ

שאלה:

שלום,
אני רוצה להתקין מנוע מזגן שרוחבו כ 40 ס"מ, חציו מעל סוכה שלי וחציו מעל סוכה של שכן, כך שבכל סוכה נכנס פחות מ-ג טפחים, האם 2 הסוכות נשארו כשרות או מכיון שהסכך פסול הוא הרי בס"ה יותר מג' טפחים, הוא פוסל גם אם חלקו מחוץ לסוכה ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש דופן מפרידה של שתי הסוכות בין חלקי הסכך הפסול, הם לא מצטרפים ומותר לשבת תחתיו בסוכה. אבל אם אין דופן חולקת, וכגון שיש שלוש דפנות לסוכה והוא נמצא חלקו מעל הסכך וחלקו נמשך לחוץ, אסור לשבת תחתיו.

מקורות:

ראה סוכה יד ב "אנחא אפומא דמטללתא וכו'", וברש"י שם ריטב"א ובעל המאור, וכן פסק במשנה ברורה סי' תרלב ס"ק ז, אמנם חידש המשנה ברורה שאם יש ג"ט בתוך הסוכה היא פסולה, למרות שבדרך כלל בג"ט אינה נפסלת עד ארבעה.