לשתות בשבת כדי לצום טוב בתשעה באב

שאלה:

כמה שאלות בנוגע לשבת
1. שמעתי ממשהו הלכה שנראית לי תמוהה
ולא מצאתי לה שום מקור והיא: שבגדי שבת שלבשתי בערב שבת יש ללבוש את אותם בגדים גם בבוקר השבת. נגיד וזה נכון, מה אם יש לי כמה חולצות וברצוני בערב ללבוש אחת ובבוקר אחרת?
לא מובן לי העיניין(אם בכלל קיים)

2. לבני בן השלום יש אופני איזון אופיניים ממתכת עם שני גלגלים ללא פדלים ושרשרת, האם מותר לי בשבת לתת לו לרכב עליהם ולהרים עבורו אותם לגינה וכו'

3. השנה שתשעה באב יוצא במוצאי שבת, האם מותר לי בשבת להכין עצמי לצום על ידי שתיית מים מרובה בכוונה שיוקל עלי הצום או שיש בכך בעיה כייון שאני עושה זאת לצורך הצום?

תשובה:

שלום וברכה,

  1. אין הלכה כזו.
  2. אופנים שלוש גלגלים קטנות אין בעיה לרכב עליהם בשבת.
  3. מותר לעשות זאת, ואף צריך לעשות זאת, אבל בלי לומר זאת בפה כדי שלא תהיה הכנה ניכרת. כלומר אין לומר לבני הבית בואו כולם לשתות כדי שנוכל לצום בערב וכו'.

ערב טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נהגו להמנע, ראה שמירת שבת כהלכתה בענין קורקינט שאמר לא למחות בילדים, אבל לא לתת להם לכתחילה, ובחוט שני מהגר"נ קרליץ כתב שהוא עובדין דחול.