כמה זמן לפני יש להודיע על הפיטורין

שאלה:

פוטרתי מעבודתי כמלמד בתאריך ז.תמוז
חודש בדיוק לפני סיום השנה
ואנני מצליח למצא עבודה חדשה
האם המעביד צודק שאינו חייב לשלם לי על השנה החדשה או שהתאריך לא בסדר
לפי החוק חודשיים לפני .?

תשובה:

שלום וברכה,

תקופת הודעה על פיטורין נמדדת בהלכה לפי החוק. ולמיטב ידיעתי החוק מחייב שיהיה שימוע על הפיטורין חודש לפני, ולכן במקרה שלך הפיטורין נעשה כדין.

בהצלחה ומציאת עבודה נעימה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. משום מה שמעתי שבמקצוע של חינוך זמן הפיטורין צריך להיות שונה
    יותר מחודש לפני והאם יש לי זכות לטעון שהיה צריך לפטר לפני התאריך 20/05 האם זה נכון ?
    שהרי כידוע בתאריך ז.תמוז כבר כל המוסדות מסודרים ואין אפשרות כמעט בכל המוסדות לנסות להכנס
    מפאת האיחור הרב האם טענתי זו יכולה להיות צודקת או לא ?

  2. לא שמעתי שבחינוך הזמן שונה. בכל מקרה תבדוק את החוק, ואם אסור לפטר בתאריך הזה, הרי שהפיטורין לא חלו. ואם מותר לפטר הרי שהפיטורין חלו.