כביסה בתשעת הימים כשאין מספיק בגדים

שאלה:

חולצות בסיס שאין מספיק לכל השבוע. בגד ספורט שיש רק אחד. חולצות לבנות של בנים שאין מספיק. לילדים גדולים שהם איסטניסטים במיוחד. האם מותר לכבס? ואם מותר האם עדיף לכבס את כולם בכביסה אחת אפילו שהחולצות עדיין לא נגמרו או לכבס את החולצות אחר כך בנפרד? אולי עדיף לכבס יחד עם כביסה של בגדי תינוקות?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש להגדיר מה הכוונה שאין מספיק… לא שמעתי באמצע שבעת ימי אבל חלילה שהאבל רץ להחליף חולצות… נכון שאם אין בגדים מותר בדיעבד לכבס, אבל מדובר על צורך חיוני ממש ולא על מעט קושי, שזה ענין האבל… ועל זה קבעו חז"ל שלא ללבוש מכובס.

במידה וצריך לכבס לצורך תשעת הימים, ואכן יש צורך חיוני [לא הבנתי למה צריך גם בגדי ספורט וכו', משתמשים במה שיש!] עדיף הכל יחד עם כביסת הקטנים ולא כל פעם בנפרד [בזמנינו שיש מכונת כביסה ואין התייחסות פרטנית לכל בגד] בגד שלא צריך ךתשעת הימים ודאי אסור לצרף.

מקורות:

ראה באר משה ח"ז סי' לב, וקונטרס הליכות והנהגות עמ' 7 בשם הגרי"ש אלישיב.