חניה בבית משותף

שאלה:

שלום
אני גר בבית דו משפחתי כאשר אני השכן האחורי ומקדימה שכן קדמי. לקדמי 2 חניות עם גישה מהרחוב ולי חניה עוקבת שלה גישה משביל משותף האמור לשמש אותי לרכב ולהולכי רגל ואת השכן כשביל הולכי רגל לביתו. השכן באופן קבוע עוצר את רכבו מול ביתו לצורך הורדת קניות. הדבר פוגע בי ומעכב אותי ביציאה וכניסה לחניה ואף להולכי רגל. הוא טוען שזה מותר לפי זה נהנה וזה לא חסר. אני לא מסכים. מה ההלכה אומרת והאם ניתן לפנות למפקחת על הבתים המשותפים. השכן שומר מצוות. האם מדובר בגזל?. אם אכן הצדק איתי האם ניתן לפנות לרב או לגורם שיסביר לו האמור?

תשובה:

שלום וברכה,

מושג 'זה נהנה וזה לא חסר לא שייך כאן' יש לראות איך שתי הדיירים ישתמשו בחניות מבלי שיפגע בשום אחד. לכן מומלץ שתפנו לרב מקומי שייעץ לכם איך לחנות.

אם חונה דקות מספר כדי לפרוק משא לתוך ביתו, לא נחשב הפרעה, הפרעה נחשבת שחונה שם לגמרי וחוסם את כניסה ויציאה לשכן.

בהצלחה.