חולה סכרת סוג 1 בצום תשעה באב

שאלה:

שלום רב, שאלה זו נכתבה בתאריך 15/07/18
קראתי כאן את המאמר האם מותר לחולי סכרת סוג 1 לצום ב ט' באב וביוה"כ, לצערי לא הצלחתי להבין האם מותר לי לצום או לא,

שמי ??,
אני בן 26 וגילו לי סכרת נעורים (type 1) לפני כחודש,
הייתי מאושפז 5 ימים לאחר גילוי הסכרת ואובחנתי כ DKA, הסוכר בדם היה על 600 בעת ההגעה לביה"ח,
בהתחלה הייתי מזריק אינסולין לפני כל ארוחה ולאט לאט הורדתי את הזריקות בהתאם לארוחות שאכלתי (דל פחמימות) ולאחר התייעצות עם רופא הוחלט שגם ניתן להוריד את האינסולין ארוך טווח,

כיום לאחר חודש ולאחר מגוון בדיקות שעשיתי ע"מ ללמוד לעומק את המחלה ואת התסמינים החלטתי לפנות לקבלת ייעוץ ברפואה טבעית,
קיבלתי תפריט מאוד מסודר שכולל 3 ארוחות מסודרות ביום שרובם ירקות מהחי וקצת פירות,
לא מזריק כלל אינסולין (קצר טווח וארוך טווח)
כמובן שהכל לפי התייעצות עם הרופא, שכינה את המצב שלי כרגע כ "ירח דבש" (שבשנה הראשונה לגילוי הסכרת הלבלב עדיין מפריש אינסולין)
כיום מדדי הסוכר אצלי הם בין 80 ל 170 ,
חייב לציין שלאחר הייעוץ ברפואה טבעית ואכילה בתפריט דל פחמימות + עשיית ספורט רואים שיפור ניכר בהורדת הסוכר בגוף ע"י הלבלב,

הבעיה שלי היא כזו,
אני יכול לאכול ארוחה מלאה שכוללת לא מעט פחמימות (לחרוג מהתפריט הקבוע) הסוכר שלי יגיע ל 200-250 אולי אפילו 300 ולאט לאט ירד (לא יודע עד כמה הוא ירד..),
אני מגיע למצבים במהלך היום שאני בין ארוחות מגיע ל 75 ברמת הסוכר, כמעט היפוגליקמיה,

אני לא יודע מה לעשות, כי מצד אחד אני כרגע ללא אינסולין, ומצד שני יש לי ירידת סוכר כל יום שמצריכה ממני לאזן אותה ע"י כוס שתיה מתוקה או לחלופין לאכול תמר,
ולשאלתי, מה נדרש ממני לעשות לגביי צום ט' באב ויוה"כ?

תודה רבה ובשורות טובות,
כפיר

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכרגע אתה לא מאוזן בכלל ללא אוכל אתה ודאי לא צם בתשעה באב, לגבי יום כיפור מוקדם עדיין כדי להכריע, המצב שלך עדיין לא יציב ומוחלט אני מבין מצד הרופאים, לכן סמוך יותר ליום הכיפורים תשאל בהתאם לנתונים שיהיו אז. יום כיפור כמובן חמור הרבה יותר מתשעה באב ומצריך חשיבה הרבה יותר מדוייקת ועכשוית.

בריאות טובה וחיים מאושרים!