אשתי רוצה בכל מחיר מניעת היריון

שאלה:

שלום רב,
רציתי לדעת האם אפשר למנוע היריון למען השלום הבית? אשתי לא מעוניינת כרגע בעוד ילדים, יש לנו כמה, ברוך ה' , בהפרשים קצרים מאוד, בטענה שהגידול קשה לה נפשית ופיזית והיא ממש בלחץ ולא רגועה וכו,
ומרוב שהיא לא רוצה ואני לא מסכים למנוע, היא לא טובלת במקווה כבר כמה חודשים טובים… והיא לא סומכת על הימים הבטוחים, כי קשה לא לעקוב אחרי זה והמחזור לעיתים משובש וכו…
ויצא מזה הפסד גדול, כי היא אומרת שעכשיו היא עוד יותר לא רוצה ילדים, כי אני מעוניין בה רק למטרה הזו, כביכול… כלומר, אם הייתי מאשר לה (כמובן ע"י רב) לקחת מניעה לתקופה ,ודאי הייתה מתחזקת וכן היה עולה בה הרצון להביא עוד ילד. בעיקר שעדיין לא קיימו פרו ורובו. (יש לנו רק בנות) . ועכשיו המצב נהיה שהיא בכלל לא רוצה ילדים כי היא כועסת.. וגם אין ביננו יחסי אישות, לצערי. וזה עלול להביא אותי לעוון פגם בברית, חס ושלום. (וזה יכלתי למנוע אם היינו לוקחים אמצעי מניעה).
ובנוסף היא טוענת שזה מבחינתה עילה לגירושין (כי אני לא מקיים מצוות עונה והיא כן חפצה בכך ורוצה את זה וזה חסר לה… אבל היא רק לא רוצה להיכנס להיריון! ) וגירושין זה משהו שלא יעלה על הדעת. כי באמת אנחנו כזוג מסתדרים יפה מאוד ויש לנו כבוד זה אל זו.. רק הבעיה הזו לצערי והיא גדולה מנשוא…אשמח לעצתכם. ולקבל תשובה אם בכלל יש דבר כזה למנוע היריון למען שלום הבית ולכמה זמן מתירים (למרות שאני לא רוצה למנוע אני רוצה מצידי כל שנה ילד), ואילו אמצעי מניעה מותרים מלבד גלולות (שאין סיכוי שאשתי תיקח אותן כי זה לא בריא ועלול להביא למצבי בריאות נפשיים קשים. זה גם כתוב במרשם עצמו)…
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

בסיטואציה הנוכחית, בהחלט מותר לכם להשתמש באמצעי מניעה, וחבל שהדיון הזה הגיע לפסים כאלה, הייתם צריכים לדאוג למצות את הדיון ביניכם לפני שהמצב היה מגיע לרמה כזו.. עד שהקטנה תהיה בת שנתיים אתם יכולים למנוע, אח"כ צריכים לשקול שוב.

אם היא לא רוצה להשתמש בגלולות, ניתן להשתמש בפתילות, או בנובורינג וכד', או בהתקנים למיניהם.

שיהיה בהצלחה ורוב נחת