צריך לשלם על גניזה?

שאלה:

שלום לרב יש מכולה בשכונה של גניזה שרק אחרי שהכנסתי שמתי לב שצריך לשלם.מעולם לא "חלמתי" שיש דבר כזה ואם הייתי יודעת שזה בתשלום לא הייתי משלמת ובורא עולם יודע תעלומות ולב.האם אני צריכה בכל זאת לשלם…אשמח לדעת מקורות בהרחבה.תןדה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי צריך לשלם. קיבלת שירות מגורם פרטי שמעסיק עובדים ומשאיות וכו', למה לא לשלם. ומה שאת אומרת שבטוח לא היית משלמת לא התחלתי להבין, מה היית עושה עם הגניזה?! משאירה ערימות בבית?! אסור לזרוק לאשפה!

צריך לדעת, אין שירות מהמדינה לפינוי גניזה, יש אדם יקר בשם הרב אליעזר בונדהיים שעושה זאת לשם שמים ומבקש דמי עלות, ומצוה לסייע בידו.