השאלתי למוסד ללא ידיעתו

שאלה:

שלום רב
אני מנהל תחזוקה בבית ספר חילוני והזמנו מכסחת דשא שאמורה לבוא שבוע הבא
בינתיים הבאתי את שלי מהבית עבור הבית ספר, אך תוך כדי עבודה בבית ספר נהרסה המכסחת דשא
האם אני יכול לקחת את המכסחת דשא החדשה חלף המכסחה שהבאתי מהבית?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקחת את המכסחה של הבית ספר תחת המכסחה שלך. בית הספר פטור מלשלם לך על המכסחת שלך א' הם לא שלו את המכסחת. ב גם אם שאלו הרי שמתה מחמת מלאכה ופטור השואל.

בהצלחה.