בצק שעירבו בו מי פירות – ברכתו

שאלה:

שלום וברכה!
רצינו לדעת כמה מיץ צריך לשים בלחם בשביל שזה ייחשב כמזונות לדעת הספרדים והאשכנזים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

למנהג הספרדים, אם המתיקות מורגשת זה מספיק בשביל לברך מזונות, ולכן מאוד נמנעים מחלות מתוקות בשבת וכדומה, אולם למנהג בני אשכנז על פי המהרש"ם בדעת תורה סי' קסח ועוד אחרונים, יש להקפיד שיהיה רוב מי פירות ביחס למים שמערבים בבצק.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קסח סעי' ז ומשנה ברורה שם ודעת תורה למהרש"ם שם.