חלוקת הוצאות על מעטפות ממ"ד בבניין מגורים

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אנחנו דיירים הגרים בבניין של 9 קומות ומעוניינים להרחיב לממ"ד
בטור שלנו יש 2 שכנים בקומה 3 ובקומה 5 שלא מעוניינים לבנות
וכתוצאה מכך יש לנו 2 מעטפות שמישהו צריך לשלם עליהם..
השאלה שלי האם על מעטפות ממ"ד חלה גם התחלקות שווה בשווה בהוצאות הבניה?
הדיירים של קומה 1 ו2 טוענים שאינם צריכים לשלם כלל וכלל היות והמעטפת תהיה בקומה 3 מעליהם שהרי בלעדינו יכולים גם לבנות.
ושאנחנו (בקומות 9 – 6) בנוסף למעטפת מתחתינו בקומה 5 צריכים להשתתף גם עם קומה 4 במעטפת של קומה 3 חצי חצי כי גם אנחנו מעליהם ובלעדיהם לא היינו יכולים לבנות..
בקיצור הסתבכנו, נשמח לדעת תורה כדי למנוע מחלוקות
תודה !

תשובה:

שלום וברכה,

אם קומה 1 ו2  יכולים לבנות לבדם, ולכן הפירוט הוא כך: ש1 ו2 משלמים את החלק שלהם בלבד – בלי השתתפות של הקומות העליונות.
וקומה 4 ו6 ו7 ו8 ו9 כל אחד משלמם חמישית על המעטפת של קומה שלוש. וקומה 6 ו7 ו8 ו9 משלמים כ"א רבע על המעטפת של קומה 5.
למותר לציין שאם בעתיד ירצו בעלי קומה 3 ו5 להכנס לדור בממ"ד יצטרכו לשלם על כך.
בהצלחה.