ניבול פה בעבודה

שאלה:

שלום.
אני עובד במקום שיש קונים הרבה המדברים ניבול פה באופן… האם יש בזה בעיה להלכה או על פי תורה לעבוד שם ? האם אני לעזוב את המקום ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

זו שאלה קשה. אין ספק שהחברה משפיעה מאוד על האדם, ואם מפריע לך הניבול פה אתה עדיין במצב טוב, החשש הוא שיום אחד זה כבר יפסיק להפריע חלילה… אבל כיון שלא ניתן להגדיר את ההמצאות שם כאיסור ממש, כל עוד זה בא לידי ביטוי רק בסוג הדיבור הזול, ואני לא יודע את מצבך ואת האפשרויות שלך, קשה לי לייעץ לך, תתייעץ באופן פרטני אצל רב שמכיר אותך ואת האפשרויות שלך ואת מה שמציעים לך שם ובמקומות אחרים, ותקבל החלטה יותר מושכלת.

בהצלחה רבה, ותכוין היטב בתפילת שחרית "והרחיקני מחבר רע"…