לשון הרע על שגיאות של אחרים

שאלה:

שלום רב, מתי אפשרי לומר לשון הרע משגיאות של אחרים כדי לעזור לאדם שנמצא במצב קשה?
מדובר במקרה שחברה שלי נמצאת בתהליך הקרוב לגירושין, וסיפרתי על מכרה משותפת שעברה תהליך לא פשוט עם בן זוגה- אבל התגברה על כך, והצילה את נישואיה. מאחר והחברה במצב לא פשוט של משבר, ובן הזוג שלה התנהל באופן דומה לבן הזוג של החברה, סיפרתי לה מעט על הרקע שלו ושלה- כדי לגרום לה לדבר איתה לצורך הצלת נישואיה. ציינתי שבני הזוג האלה חזרו והם חיים כיום בשלום, בעקבות עבודתה הפנימית של האשה, במקרה זה. חברה שלי עברה תהליך ייעוץ שכשל, ולכן נכנסתי לפרטים- כדי לגרום לה להתייעץ עם אותה מכרה לפני שתגיע לבית הדין, שכן הניסיון דומה מאוד. בפעם הראשונה שדיברתי איתה בכללי על אותה מכרה זה לא נשמע משכנע. השאלה היא האם יש כאן לשון הרע, ואם כן מה עלי לעשות כדי לתקן זאת?

תשובה:

שלום רב,

אין כאן חשש לשון הרע, האמירה הזו למרות שיש בה אולי גנות עליה או על בעלה, אבל היא לא נאמרה לשם גנות חלילה, אלא אך ורק לתועלת, וכאשר זה לתועלת אין איסור לשון הרע.