טיול בימי נידה

שאלה:

האם מותר בזמן שהאישה נידה לצאת לטיול?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לנסוע יחד לטיול כאשר הם יושבים במושבים נפרדים ברכב, או שיש ילד ביניהם על הספסל.

לשוט יחד בספינת קיאק וכדומה – אסור.

מקורות:

ברמ"ה בסי' קצה סעי' ה הביא שאסור לנסוע יחד בעגלה קטנה או בספינה קטנה אא"כ מישהו מפסיק ביניהם, ומשמע אפילו במושבים שונים. אבל כבר כתבו הפוסקים שזה דוקא בעגלה קטנה של זמנם אבל ברכב שכל אחד במושב אחר מותר, ראה אגרות משה ח"א סי' צב וח"ב סי' פג, ובדי השלחן סי' קצה ס"ק צ"ג. טיול ברגל מותר מן הדין, ויש כתבו להמנע מכך כאשר זה מקום מאוד מבודד ויפה שעלול לגרום לקירבה, ראה שיעורי שבט הלוי שם, ועי' ערוך השלחן שם סעי' כ.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. טיול רגלי מותר, ראה אגרות משה ח"ב סי' פג, ויש שכתבו שכיון שהטיול מביא מאוד לקירבה ראוי להמנע [במקומות מרוחקים בטבע] ראה אז נדברו ח"ב סי' ע-עא, אבל כאמור מעיקר הדין אין איסור.