החזר בקבוקים לסופר

שאלה:

לכבוד הרה"ג שליט"א שלום רב!

לפני כמה ימים החזרתי כ150 בקבוקי בירה לסופר וקיבלתי החזר עליהם. יום למחרת התקשר אלי מנהל הסופר וטען שחלק מהבקבוקים שהחזרתי לא משווקים באותו הסופר ואין לו מה לעשות עמהם, על כן ביקש שאחזור בשביל לקחתם ולהחזיר הכסף שבידי, כלומר אותו הסכום ששוים הבקבוקים שאינו משווק. נפשי בשאלתי מה הדין לפי ההלכה, האם צריך אני להיענות לבקשתו, או שמא הואיל ובעת שהקופאית קיבלה ממני את הבקבוקים היא לא אמרה דבר או בדקה, וקיבלה את כל הכמות ובתוכם הבקבוקים הללו, ממילא אני פטור מלהחזיר הכסף (ולקחת מהם את אותם הבקבוקים)?
אציין שהשאלה היא כדי לדעת דבר ה' זו הלכה, ולא כדי לדעת מה הדין בערכאות.

בתודה ובהערכה רבה,
דניאל.

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום עבור כל הבקבוקים נחשב לטעות, כיון שהתברר שלא מגיע לך תשלום על בקבוקים מסוימים. ולכן עליך להשיב את הכסף עבור הבקבוקים שאינם צריכים לשלם לך.

בהצלחה.