נדרים בלב

שאלה:

הרב עם נדרתי שאני לא יעשה אימוני כושר בגלל שזה עושה לי קרי לילה( אמרתי את זה בלב)ואני לא זוכר אם הנדר היה בכוונה או בלי כוונה מותר לי להתאמן?

תשובה:

שלום וברכה

הפוסקים אמנם נחלקו אם נדר של מצוה בלב חל או לא, ראה כאן בהרחבה, אבל כאן שיש לך ספק האם אכן התכוונתי לנדור או לא, יש לסמוך על המקילים. אלא שללא קשר לנדר יש להמנע מפעולה שגורמת לקרי, תעשה אימונים שלא גורמים לכך.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. זה לא נחשב. אבל אני חושב שהנדר לא היה משהו רצוני אלא דחף פנימי לא נשלט שאין בו ממש. אם אני צודק זה לא נדר