ש'יק שחזר – לגבותו בהוצל"פ

שאלה:

אדם שנתן שיק עבור שירות שנתתי לו והשיק חזר ואינו מעוניין לשלם האם מותר לי ללכת עם השיק להוצאה לפועל?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לתבוע את בעל הש’יק בבית דין תחילה, ואם הלה יסרב להופיע בב”ד או יסרב מלקיים את פסק ב”ד, יקבל התובע היתר לפנייה להוצאה לפועל.

בהצלחה.

מקורות:

הוצאה לפועל נידונה כערכאות, כיון שהגבייה שם נעשית שלא לפי חוקי התורה. וראה קובץ הישר והטוב חלק ד עמוד נד מאמר של הגאון הרב יהודה סילמן שליט”א, שהביא את דברי פני משה סימן ע שכתב שדבר הברור שחייב ואין הכחשה בין הצדדים אין איסור ללכת לערכאות. אמנם בעל ערך השלחן סימן כו סעיף א כתב שרוב גדולי הפוסקים חולקים עליו, וכן מוכח מהמבי”ט ח”ב סימן יג. ולכן יש לפנות תחילה לבית דין.