טעות הגוי בקניית מוצר

שאלה:

שלום הרב!
קניתי מוצר באתר סיני. מחיר המוצר היה 15$ והמשלוח 5$. ביקשתי בהודעה מהמוכר שכיון שיש עלות משלוח גבוהה וגם מחיר המוצר עלה מאז שקניתי בפעם הראשונה אבקש שיתן לי הנחה על מחיר המוצר ואשלם רק 11 (התכוונתי כן לשלם את המשלוח). הוא הוריד לי את המחיר הכולל ל11 (כנראה חשב שכך ביקשתי). האם ליידע אותו על כך? או שטעות הגוי מותרת בהטעה את עצמו? אני לא יודע אם הוא יכול לדעת אם אני יהודי כי שלחתי למקום אחר בעולם. האם ראוי לשלם לו תוספת?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקחת את המוצר ואינך צריך להודיע לו ולהוסיף לו שכר.

בהצלחה.

מקורות:

משתי טעמים אינך חייב להודיע. א טעות גוי כשטעה מעצמו לכו"ע מותרת – ראה שו"ע חו"מ סימן שמח סעיף ב.

ב. יתכן ואין כאן אפילו טעות גוי, כיון שביקשת הנחה וקיבלת, ומה שקיבלת יותר מהצפייה שלך לא נחשב טעות כלל.