הנחת תפילין בתשעה באב

שאלה:

שלום וברכה.
הנהגתי בבית הכנסת שלנו על פי פסיקתו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, להתפלל שחרית עם טלית ותפילין בציבור בבית הכנסת, כל הציבור והרבה אורחים שמגיעים למנחה מניחים תפילין גם במנחה. נראה לי, שאי אפשר למונעם מלהניח תפילין במנחה.
האם זו הנהגה נכונה
בברכת התורה שיבוא גוא"צ הה"א
תשובה:

אין צורך למונעם, זה מנהג קדום ומותר להניח תפילין במנחה, יש שנוהגים בכל תענית להניח תפילין גם במנחה. אין לשכוח שמעיקר הדין מצות תפילין נוהגת כל היום, ולכן כל אחד יעשה בזה כמנהגו וכרצונו.

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.