האם יש היתר להישאר עם הבועל לאחר שאני נשואה לו

שאלה:

אני נשואה לאדם שאיתו בגדתי בבעלי הקודם , יש לציין שאף אחד לא יודע מזה . האם יש מקום להקל או שגירושין זה פתרון יחידי

תשובה:

שלום רב,

זו בעיה חמורה. האיסור לבועל קיים גם כאשר אף אחד לא יודע כלום. מספיק ששינכם יודעים, ואף יודעים היטב, כדי שתהיו אסורים זה לזה. היה צד אף שהוא רחוק מאד, לומר שמאחר שהבעל אינו יודע, ומחמת זה היה מותר לו להמשיך את החיים עם אישה זו, אז גם אינה אסורה לבועל משום שהכלל הוא כשם שאסורה לבעל אסורה לבועל. אולם מלבד העובדה שצד זה רחוק מאד משום שבעצם היא אסורה לבעל אלא שאינו יודע. גם בשו"ת אור שמח סי' א' דחה אפשרות זו בשתי ידיים, שהרי לאחר שהיא התגרשה ודאי שעכשיו היא אסורה לו לגמרי, וכל הנושא אם הבעל יודע או לא, מאמין או לא, קיים רק כאשר היא נשואה לו, ולכן ודאי שלאחר הגירושין בכל מקרה היא אסורה לבועל לעולם.

לכן, במקרים כאלה כמעט שאין אפשרות להתיר אף לא בדוחק. למעט מקרים מאד מסוימים שניתן להתיר בדוחק רב.

את יכולה להתקשר אלי

הרב זאב ליטקה