אנס את הבית דין לגיירו האם הגיור תפס?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אדם אלים מושל ומפיונר שאנס רבנים אורטודוקס לגיירו בעת שהוא רוצה , ואף שעבר במבחנים ועשה מילה, הטפת דם והיה לו קבלה במקוה, האם יש תוקף גיור כזה?

תשובה:

שלום רב,

אם קבלת המצוות שלא אינה רצינית, ודאי שאין כל תוקף לגיור שלו. אולם אם הקבלה שלו היא רצינית והוא שומר תורה ומצוות, אלא שמשום מה הבי"ד לא רצו לגייר אותו, והוא כפה עליהם לגיירו, לכאורה זה יהיה תלוי הנידון האם הבי"ד בגיור הם הפועלים בגירות כלומר, הם עושים את חלות הגירות או לא. ראה קובץ שיעורים כתובות אות לג. כי אם הם עושים את חלות הגיורת, יש לומר, שבמקרה שהם היו אנוסים ולא רצו לגיירו, הגיור לא תפס כלל.