לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן במקום משותף לכל השכנים

שאלה:

שלום רב.
מחוץ לאחד החלונות בבית שלי יש המשך של רצפה שמגודרת במעקה אבן מה שיוצר כעין מרפסת ברוחב 30 ס"מ. יש לי גישה לשם דרך המרפסת של הבית בטיפוס על הגדר, ואני מאחסן שם רזרבות של מרצפות ודלי של צבע.
השאלה שלי לגבי שילוח הקן. לאחרונה יונים מצאו את המקום כמתאים להקמת קן וכל התהליך, האם המקום נחשב כשטח שמקיימים בו את המצווה?
אם התשובה שלילית אז אני רוצה לשאול האם מותר לי לסלק משם את היונים אפילו שיש שם קן עם יונה וביצים כי השהות של היונים החלה ליצור ריח רע שנכנס לתוך הבית. עד עכשו לא סילקתי אותם כי כל פעם חיכיתי שגוזל יפרח ואז רציתי לנקות ולהשים אמצעי הרחקה אבל עד שזה סיים השני התחיל. האם זה שזה לא נוח לי זה מתיר לסלק את היונים או שיש בזה צעב"ח?

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן שתי נקודות שצריך להסביר, ראשית: לגבי השאלה האם המקום ראוי לשילוח הקן, המקום שם הוא אכן אינו מקום מופקר אלא בבעלות משותפת של כל דיירי הבנין, אבל כבר הורו הגרש"ז אויערבך ועוד, שכיון שהיום אין לאנשים צורך בביצי יונים החצר אינה זוכה להם את הביצים שלא מדעתם, וניתן לקיים בקן זה את המצוה. אלא שאתה לא צריך להמתין עד שיהיו גוזלים, להיפך, ברגע שיש ביצים לפני שמתחיל מהם ריקום דם, ניתן לקיים את המצוה, לזכות בביצים ולפרק את הקן, כך הוא לא יזיק.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אינני יודע אם יש חולק וזו גם סברא מאוד מתקבלת על הדעת, היא מובאת בכל ספרי הקיצורים, וכיון שבלאו הכי לא מברכים על שילוח הקן, אדם שכבר לא הפקיר, מה יש לו להפסיד אם יעשה?

  2. אינני זוכר כרגע, אבל למשל בס' שילוח הקן של הרב טובות עמ' כו הביא כך בשם הגר"נ קרליץ הגר"ח קנייבסקי והגרש"א שטרן. זו הבנה מקובלת וידועה.