קניית פירות וירקות בשוק ללא פיקוח הלכתי מספק

שאלה:

שלום ברצוני לקנות מהשוק פירות מה עלי לעשות בכדי לדעת שזה כשר.
ואיך אני יכול להכשיר בשבילי ואיך בשביל כולם תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בפירות יש גם חשש ערלה, ובענין זה הנושא משתנה מזמן לזמן לפי מצב השוק בין הפירות השונים ואחוזי הערלה המצויים בהם באותה שעה, ובענין זה יש להתעדכן באתר של בית המדרש אמונת אי"ש של הרב אפרתי בירושלים.

מלבד זאת כמובן יש נושא של הפרשת תרומות ומעשרות, ובירקות זו הנקודה היחידה כרגע.

ראה כאן סדר הפרשת תרומות ומעשרות.