עונת אור זרוע – התרת נדרים

שאלה:

שלום הרב,
מאז שהתחתנתי אני זוכר שנהגתי בחומרת האור זרוע של פרישה בעונה הקודמת לעונת הווסת, לאחרונה התחלתי להתלבט האם כשהתחלתי לנהוג בחומרה אמרתי שאני מקבל את זה על עצמי בלי נדר או שלא.
כעת, במידה ואינני רוצה לנהוג בחומרא זו, האם עלי לעשות התרת נדרים? או לפתוח פתח אצל חכם?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי צריך התרה, וצריך פתח, קשה למצוא פתח לדבר כזה שהרי זו הנהגה שהחמירו בה כל גדולי הדורות כמעט, ויש לה מקור חזק בפוסקים וחבל לוותר עליה [יש מגדולי הדורות כמו החתם סופר שהקפידו בכך ממש גם במקום עיגון באשה שיש לה וסת פעם בשבועיים ועל ידי כך אינה יכולה להטהר לבעלה]. לכן לא הייתי מפסיק עם הנהגה זו, אא"כ יש סיבה מאוד משמעותית.

לגבי מנהג הספרדים בזה ראה כאן.